Twee nieuwe commissarissen voor Havenbedrijf Rotterdam

Dit jaar treden twee nieuwe leden toe tot de Raad van Commissarissen van het Havenbedrijf Rotterdam, Ruud Sondag en Ingrid Thijssen. Sondag zal per 1 april toetreden en Thijssen vanaf 1 september dit jaar. Mel Kroon wordt vervangen door Thijssen.

Ruud Sondag (1962) is thuis in de maritieme sector. Een flink deel van zijn loopbaan werkte hij bij de Koninklijke Nedlloyd Groep. Daarna maakte hij de overstap naar de Van Gansewinkel Groep, waar hij van 2001 tot en met 2012 als CEO aangesteld was. Hierdoor is hij tevens vertrouwd met complexe (overheids)aspecten ten aanzien van milieu en regelgeving. Vanaf 2012 is hij actief als ondernemer/investeerder. Daarnaast bekleedt hij functies in de Raden van Commissarissen van ProRail, de Faber Halbertsma Groep en Vebego; alsmede in de Raden van Toezicht van Scelta Mushroom en Omroep Brabant. Sondag studeerde Rechten aan de Universiteit Utrecht.

Ook Ingrid Thijssen (1968) studeerde Rechten aan diezelfde universiteit. Na een meer dan twintigjarige carrière bij de NS, die haar tot directievoorzitter van NS Reizigers bracht, verruilde zij in 2014 die positie voor Alliander. Bij dit netwerkbedrijf vervult zij binnen de Raad van Bestuur de rollen van COO en waarnemend CEO. Zowel haar werkzaamheden bij de NS als bij Alliander hebben haar een goed gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en het afwegen van belangen binnen het publieke domein opgeleverd. Door het werk voor Alliander brengt Thijssen tevens diepgaande kennis en ervaring over de energiesector in. Energietransitie en innovatie zijn belangrijke uitdagingen voor het Havenbedrijf Rotterdam in de komende jaren.

Thijssen Topvrouw van het jaar
In 2016 is Thijssen verkozen tot Topvrouw van het Jaar. Met ingang van 1 januari 2017 is zij lid van de Raad van Commissarissen van Coöperatie VGZ. Daarnaast is zij onder andere actief binnen de Raad van Toezicht van de Hogeschool Utrecht.

Vanaf 1 september bestaat de Raad van Commissarissen van het Havenbedrijf Rotterdam, naast Thijssen en Sondag, uit President-commissaris Rutger van Slobbe en de leden Robert Frohn en Miriam Maes.

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten