Twee schepen van Hanjin in beslag genomen

Er is beslag gelegd op 2 schepen van Hanjin in Zuid-Korea en in Singapore. Het gaat om ‘Hanjin Xiamen’ en ‘Hanjin Rome’. De rederij heeft in beide landen ‘stay orders’ wat hen zou moeten beschermen tegen beslaglegging, meldt Nieuwsblad Transport. Een bunkerleverancier in Zuid-Korea heeft gelijk gekregen van de rechter door erop te wijzen dat het schip onder de Panamese vlag vaart op naam van het Panamese bedrijf REF 5 Shipping SA. Daardoor is het schip strikt genomen niet van Hanjin en daarom kon er beslag worden gelegd.

Scheepseigenaar Rickmers Reederei heeft op 29 augustus  beslag gelegd op ‘Hanjin Rome’ vanwege onbetaalde charterkosten volgens de Singaporese krant Straits Times. Hanjin heeft sinds 1 september bescherming in Singapore, maar deze bescherming werkt niet met terugwerkende kracht.

In totaal 6 schepen in beslag genomen
Naast de 2 schepen in Zuid-Korea en Singapore zijn er 4 schepen in de Verenigde Staten in beslag genomen, ‘Hanjin Scarlet’, ‘Hanjin Vienna’, ‘Hanjin Baltimore’ en de ‘Hanjin Bremerhaven’.

Status van alle schepen op dit moment
Op dit moment liggen er nog 11 schepen op zee te wachten op instructies, 62 schepen zijn of worden teruggebracht naar hun eigenaar en 17 schepen zijn onderweg naar en bestemming om gelost te worden. Waaronder ‘Hanjin Africa’ en de ‘Hanjin Gold’ die beiden op weg zijn naar Hamburg. Deze schepen hebben ook voor Rotterdam bestemde containers aan boord, zo meldt Nieuwsblad Transport.