Tweede glasvezelverbinding voor Dataport Eemshaven

Eurofiber heeft zijn tweede glasvezelverbinding tussen Groningen Stad en de Eemshaven opgeleverd. Met deze verbinding is de connectiviteit van Dataport Eemshaven verder verbeterd en is het gebied nog aantrekkelijker geworden voor de komst van grote datacenters.

De nieuwe verbinding met een lengte van 37 kilometer is in opdracht van Eurofiber Nederland, een leverancier van hoogwaardige digitale infrastructuur, aangelegd en onlangs opgeleverd. Met de aanleg van een tweede route krijgen klanten van Eurofiber de beschikking over twee volledig gescheiden glasvezelverbindingen tussen Groningen en Eemshaven. Groningen is op zijn beurt langs twee routes verbonden met het internetknooppunt Amsterdam, over de Afsluitdijk en over Lelystad. Tevens hebben klanten de mogelijkheid de kortste route naar Hamburg te ontsluiten.

Director Infra Operator Arian de Korte: “Eemshaven ontwikkelt zich tot een toplocatie voor grote datacenters. Dat zie je bijvoorbeeld aan QTS, de wereldwijd opererende datacenter provider die begin mei aankondigde zich in Eemshaven en Groningen te gaan vestigen. Zulke partijen eisen een glasvezelnetwerk dat voldoet aan de hoogste normen qua bandbreedte, uptime (beschikbaarheid) en latency (snelheid), en de kortste routes. Met een tweede, rechtstreekse verbinding tussen Eemshaven en Groningen Stad voldoen we hier ruimschoots aan.”

Eurofiber is de komende tijd nog bezig met het koppelen van zijn klanten op het nieuwe tracé. Eind juni zijn de eerste klanten op de nieuwe verbinding aangesloten.