Tweede incubator op campus TU Delft: YES!Delft 2

De Delftse incubator YES!Delft is in de afgelopen tien jaar enorm gegroeid. Alleen vorig jaar al deden 18 nieuwe bedrijven hun intrede tot de succesvolle incubator voor startende bedrijven.

Het succes van YES!Delft was reden voor de TU Delft om de capaciteit verder uit te breiden met een nieuw pand van maar liefst 5500 m2 vloeroppervlakte, speciaal bedoeld om bedrijven verder door te laten groeien. Samen met de gemeente Delft, de Provincie Zuid Holland en de Europese Unie wordt deze tweede incubator op de campus gerealiseerd. “Dit past prachtig binnen de ambities die de universiteit heeft om ondernemerschap te bevorderen.” aldus Paul Althuis Directeur Valorisation Centre.

Het ontwerp en de bouw wordt gerealiseerd door contractpartij Cordeel Nederland BV en designbureau Cepezed. Het pand zal verrijzen op het TU Delft Science Park Technopolis en zal voorzien worden van laboratoria, kantoren en een aantal gedeelde voorzieningen, waaronder vergaderruimte. Daarmee spelen de betrokken partijen ook in op de bestaande behoefte aan laboratoriumruimte voor industriële biotech startups. Op de begane grond wordt de nieuwbouw gekoppeld aan het eerste pand van YES!Delft.

In het jaar dat YES!Delft haar tienjarig jubileum viert is het een kroon op het succes van de incubator. In het afgelopen decennium versnelden meer dan 150 technologische bedrijven hun groei onder het dak van YES!Delft. Met resultaat, zo blijkt uit het jaarlijks onderzoek van YES!Delft onder 70 bedrijven in het programma. In totaal werd Euro110+ miljoen opgehaald aan financiering.

Dat werd mede gerealiseerd met een uitgebreid netwerk, events en verschillende programma’s om startups en R&D teams te trainen in hun ‘ondernemers-skills.’ Een voorbeeld is het YES!Delft Launchlab, waarin in drie maanden een gevalideerd businessmodel wordt gemaakt van een goed idee.

“Na bijna tien jaar bouwen aan de leidende technologische bedrijven van morgen hebben we alle kennis, netwerk en faciliteiten in huis om innovatie te versnellen en daarmee onze bijdrage te leveren aan de Nederlandse innovatiekracht”, zegt Wouter de Bruijne, Marketing Director van YES!Delft.

Meer… YES!Delft