Tweede Marinedag vooral waterballet

Den Helder, 21 juni 2013. Marinedagen.

Mariniers zorgen voor vertier met een demonstratie. Foto: Ministerie van Defensie

Van de 4 Marinedagen, gecombineerd met Sail Den Helder, is de tweede, minder druk bezocht dan verwacht. Vooral de overvloedige regenval weerhield veel mensen er vandaag van om het gecombineerde, spectaculaire evenement te bezoeken.

NH90-helikopter
Een NH90 helikopter toont zich aan de bezoekers van de Marinedagen en Sail Den Helder. Foto: Ministerie van Defensie. Uiteraard waren er nog genoeg die hards die zich niet door het maritieme weer lieten tegenhouden. Zij genoten onder meer van de opengestelde onderzeeboot en schepen waar opvarenden enthousiast over hun werk vertelden. Tussen de verschillende vaartuigen voerde een NH90-helikopter een Search & Rescue-operatie uit.

Zeeroversnest
Mariniers zorgen voor vertier met een demonstratie. Foto: Ministerie van Defensie. Mariniers wisten ook volop de aandacht te trekken. Zij toonden op spectaculaire wijze antipiraterijacties. Een Friese schoolklas en enkele winnaars van een 3FM Serious Request-campagne mochten van dichtbij meemaken hoe hun schip werd geënterd. Uiteraard werd het pleit beslecht in het voordeel van de zeesoldaten. Hun aandacht ging vervolgens snel naar collega’s die de nabijgelegen kade bestormden om een zeeroversnest op te rollen.

Drukbevolkte tent
Een Chinook-Transporthelikopter, afkomstig van Vliegbasis Gilze-Rijen, geeft een showtje boven de Helderse haven. Foto: Ministerie van Defensie. Een Chinook-helikopter van het Defensie Helikopter Commando vertoonde vervolgens nog enkele kunsten boven het water. Daarna richtte de aandacht van de bezoekers zich op het binnengebeuren. In de enorme en drukbevolkte tent zorgde de Marinierskapel voor de sfeer terwijl het publiek tentoonstellingen van technische marineonderdelen bekeek.

Op temperatuur
Klap op de vuurpijl waren echter optredens van DJ’s van de vloot en het Korps Mariniers. Talenten van eigen marinebodem, geselecteerd via de Marine 525 DJ Contest, mochten soms voor het eerst voor een groot publiek platen draaien. Het was voor veel mensen dé manier om weer lekker op temperatuur te komen.

Meer… Defensie