Tweede veerboot ‘Willem Barentsz’ van Doeksen gedoopt in Vietnam

  • binnenland

Vandaag is de tweede veerboot op LNG van Rederij Doeksen gedoopt in Vung Tau in Vietnam. Het schip is gedoopt door Brigitte Bijen, vrouw van directeur Paul Melles. Na de doop is het schip succesvol te water gelaten. Nu ligt de veerboot aan een afbouwkade voor de laatste werkzaamheden voordat de beide nieuwe LNG-veerboten eind februari op transport gaan naar Nederland.

De andere veerboot op LNG ‘Willem de Vlamingh’ is afgelopen zaterdag gedoopt en ligt aan een andere afbouwkade. Als alles volgens planning verloopt, vertrekt het zware ladingschip eind februari met beide catamarans aan boord. De reis gaat via Kaap de Goede Hoop en gaat zo’n acht weken duren.

In september dienstregeling varen

Nadat de schepen in Harlingen zijn aangekomen, worden ze gereed gemaakt voor de inbedrijfstelling. De nieuwe schepen zullen vanaf medio september de dienstregeling overnemen.

In 2016 gaf Rederij Doeksen de Australische firma Strategic Marine opdracht tot de bouw van twee nieuwe catamarans, die op LNG (Liquefied Natural Gas) op de Waddenzee gaan varen. Ontwerpbureau Vripack uit Sneek tekende voor het ontwerp van interieur en exterieur. De nieuwe schepen zijn voorzien van innovatieve toepassingen die de schepen veel zuiniger en substantieel schoner maken dan reguliere veerschepen.

Related news

List of related news articles