‘Tweezijdig belicht’

Van 2 oktober tot en met 26 november 2015 opent Museum Veere haar deuren voor de expositie TWEEZIJDIG BELICHT. Een tentoonstelling met maritieme werken van vijfentwintig gekende kunstenaars afkomstig van beide zijden van de grens Nederland/België. Tijdens de expositie wordt het publiek gevraagd naar de werken te kijken, ervan te genieten en daarna aan te geven of en waarin werken van Belgische en Nederlandse kunstenaars verschillen. Deelname aan dat onderzoek wordt beloond. Op de openingsdag looft KNRM Veere, die de reddingsboot pal voor Museum Veere aanmeert, elk half uur een prijs uit. Eerste prijs is een tocht met KNRM boot op het Veerse Meer.

De hedendaagse maritieme kunstenaar bundelt creativiteit met persoonlijke stijl. Waarvan, de eigenzinnige techniek zich vertaalt in een uniek handschrift en verbeelding die herinnering oproept bij de toeschouwer. Dát maakt moderne maritieme kunst bijzonder. TWEEZIJDIG BELICHT brengt schilderijen in olieverf of acryl op linnen of paneel. Aquarelen, collages evenals etsen en tekeningen in potlood, pastel en pen. En, er worden beeldhouwwerken in composiet van hout en natuursteen zowel als keramische objecten tentoongesteld.

De grens over
Na de expositie in Veere reist in 2016 de tentoonstelling voor de tweede editie de grens over naar Antwerpen. Om daar in februari 2016 te worden getoond in Hof te Bist, het Cultureel Centrum 252, in Antwerpen/Ekeren. Tweezijdig Belicht is een kunstproject dat samen met GalleryMaritime Middelburg wordt georganiseerd door Stichting Maritime Art & Design uit Middelburg en mede mogelijk is gemaakt door Gemeente Veere, Vroon International Breskens, Damen Shipyard, KNRM Veere en het Nederlands Consulaat in Antwerpen.

Meer… Stichting Maritime Art & Design 

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten