Ulstein Verft gaat grote kabellegger bouwen voor Nexans

Ulstein Verft in Noorwegen gaat een DP3 kabellegger bouwen voor Nexans Subsea Operations, dat maakte Nexans vorige week bekend. Het schip wordt 31 meter breed en 149,9 meter lang, met een draagvermogen van 17.000 ton, en voor 90 personen accommodatie.

Het schip wordt uitgerust voor het leggen van de kabels, inclusief bundellegging, kabelverbinding en reparatie en bescherming van kabelsystemen en sleuvengraven. De ST-297 CLV is ontworpen door Skipsteknisk, Ålesund. Het schip is ontwikkeld voor gebruik in zware weersomstandigheden en heeft een hoge manoeuvreerbaarheid en stabiliteit. Ulstein Verft bouwt zowel het als alle apparatuur op het schip.

De geavanceerde kabellegger heeft een draaitafel met een kabelcapaciteit van 10.000 ton, en de fibre optic basket bevat 450 ton.

Nexans kernactiviteit bestaat uit geavanceerde bekabelings- en connectiviteitsoplossingen. Het bedrijf bestaat 120 jaar en heeft meer dan 26.000 mensen in dienst.
Ulstein Group is een Noors familiebedrijf en in 1917 opgericht. Gespecialiseerd in scheepsontwerp, scheepsbouw, systemen en diensten voor de maritieme markt.
Het scheepsontwerpbedrijf Skipsteknisk bestaat sinds 1976 en ontwerpt gespecialiseerde schepen met de nadruk op offshore, onderzoek en visserij.