Unieke kijk op de Landtong Rozenburg met de FutureLandexcursie

FutureLand Rozenburg – Port of Rotterdam

 

Op zaterdag 29 september is het mogelijk om de Rotterdamse Landtond Rozenburg zowel vanaf land als vanaf water te ontdekken en bezoeken. Vanuit organisatiecentrum FutureLand op de Maasvlakte vindt er op deze dag een gecombineerd bus- én bootexcursie plaats.

Ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal ligt de Landtong Rozenburg, een natuurgebied in het hart van het Rotterdamse havengebied. Wat enkele decennia geleden begon als een hooggelegen vlakte van gronddepots is ontwikkeld tot een duinachtig ruig landschap met een eigen ecosysteem. De versmelting van natuur en havenindustrie komt tot uiting met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders.

FutureLand Ferry en de FutureLand Express

Op het land zal in de FutureLand Express door een voorlichter ingezoomd worden op de lokale natuurverschijnselen, en aan boord van de FutureLand Ferry zal een deskundig voorlichter vertellen wat er allemaal aan het zicht voorbij trekt. Zo wordt er stilgestaan bij plekken zoals de begrazingsweide met Schotse hooglanders maar ook op de industrie van de omliggende Europoort.

Tijdens het reserveren kan er gekozen worden voor start over de weg of over het water, de tours zijn verder identiek. FutureLand is toegankelijk voor jong en oud.

Reserveren doe je via www.futureland.nl