Van Leeuwen Buizen Groep op Braziliaanse markt met overname Tubexpress

De Van Leeuwen Buizen Groep heeft Tubexpress overgenomen, een Braziliaans handelsbedrijf in buizen voor de (petro)chemische en olie en gas industrie. De overname is van kracht vanaf 1 januari 2014.

De strategie van Van Leeuwen richt zich op verdere uitbreiding en versterking van de marktposities in verschillende landen en industriële segmenten door acquisities en autonome groei. Acquisities zijn gericht op het uitbreiden van specialismen, en het vergroten van de geografische spreiding van het bedrijf. De overname in Brazilië past in deze groeistrategie.

Tubexpress, opgericht in 1990 en gevestigd in Brazilië, is een voorraadhoudende distributeur in kwalitatief hoogwaardige producten volgens ISO 9000 normen, en heeft uitgebreide productkennis en expertise in de olie en gas markt. Het bedrijf heeft twee vestigingen in Brazilië, in Osasco en São Carlos, beide in de staat São Paulo, en biedt werk aan ongeveer 65 mensen.

De oprichter en huidige directeur, de heer Mario Zupo, zal zijn dagelijkse verantwoordelijkheden overdragen, maar blijft de komende twee jaar nauw betrokken en werkzaam in het bedrijf, voor een soepele overgang en het uitbreiden van de activiteiten. Met Tubexpress zal Van Leeuwen zich in Brazilië richten op de internationale energiemarkt, en daarin met name het olie en gas segment.

Peter Rietberg, voorzitter Raad van Bestuur van de Van Leeuwen Buizen Groep: “Met de overname van Tubexpress vergroot Van Leeuwen haar geografische spreiding, na recente uitbreiding van activiteiten in bijvoorbeeld Afrika, Azië en de Verenigde Staten. De overname biedt ons een platform voor groei met name in het olie en gas segment in Brazilië. Lokale klanten zullen profiteren van het wereldwijde netwerk en de expertise van Van Leeuwen, en wij kunnen onze internationale klanten van dienst zijn in Brazilië.”

Meer… Van Leeuwen