Van Oord gaat toegang haven in India op diepte houden

  • binnenland

Van Oord gaat in Kandla, India, 3 jaar lang het toegangskanaal van de haven op diepte te houden. Het toegangskanaal is van groot belang voor de haven van Kandla, een van de grootste havens in West-India. Opdrachtgever van dit contract is de Kandla Port Trust (KPT). De baggerwerkzaamheden beginnen in juli 2017. Voor de onderhoudswerkzaamheden aan het toegangskanaal en de haven worden de sleephopperzuigers Volvox Delta en Volvox Asia ingezet.

Doordat het handelsverkeer over zee nog steeds groeit en schepen steeds groter worden blijven landen wereldwijd hun havens uitbreiden en is onderhoud aan waterwegen nodig. De haven van Kandla is strategisch gelegen in het noordwesten van India en heeft goede verbindingen met het achterland.

“We zijn heel blij dat we dit project hebben binnengehaald”
Ton van der Burg, Area Manager South West Asia: “We zijn heel blij dat we dit project hebben binnengehaald. We hebben al eerder diverse projecten in Kandla en omgeving met succes uitgevoerd. We kijken ernaar uit om weer voor deze opdrachtgever aan de slag te gaan.” De drukke vaartroute zal nauwelijks hinder ondervinden van de baggerwerkzaamheden van Van Oord. Het gebaggerde materiaal wordt gelost in een speciaal daarvoor bestemd gebied op zee.

Photo:

Related news

List of related news articles