Van Oord heeft klus voor Gemini windpark bijna geklaard

Van Oord heeft op 10 augustus de 138e windturbine geplaatst in het Gemini offshore windmolenpark in de Noordzee. Dat is 90% van de totale windturbines die geplaatst moeten worden. In totaal gaat het om 105 windturbines die 600MW gaan produceren. Dit meldt Northland Power in hun 2e kwartaal cijfers, ontwikkelaar en eigenaar van duurzame energie uit Canada en voor 60% eigenaar van het Gemini offshore windpark. 

Northland Power is eigenaar van 2 offshore windparken die op dit moment in aanbouw zijn in de Noordzee. Naast de 60% aandelenbelang in Gemini heeft Northland Power ook voor 85% aandelenbelang in Nordsee One.

In februari installeerden Siemens en Van Oord de eerste 4 MW Siemens turbine op de Gemini site. De installaties zullen nog gedurende 2016 uitgevoerd worden. De verwachting is dat halverwege 2017 de turbines stroom gaan leveren.

Nordsee One eind 2017 klaar
De installatie van 332MW Nordsee One ligt op schema. De 54 fundatie monopiles en transition pieces waren in april op hun plaats en de installatie van het offshore substation was in juli afgerond. De planning is dat begin 2017 de eerste turbine geplaatst gaat worden op Nordsee One en dat eind 2017 het volledige park klaar is voor gebruik.