Van Oord kent onderhoudscontract toe aan Alphatron Marine

  • buitenland

Alphatron Marine heeft een wereldwijd onderhoudscontract met Van Oord getekend. Het contract waarborgt exclusief onderhoud en proactieve ondersteuning van de gehele vloot van Van Oord, die uit meer dan 80 schepen bestaat.

Van Oord is wereldwijd operationeel. Dit vereist dat elk schip op ieder moment van de dag gereed moet zijn om aan het werk te kunnen.

Jeroen Kortsmit, Global Business Development Manager, Alphatron Marine zegt: “Deze overeenkomst stelt ons in staat om periodiek onderhoud ruim van tevoren in te plannen en het uiteindelijke risico op downtime te minimaliseren.” Kortsmit vervolgt: “Tijdens dit driejarig contract zal Alphatron Marine een actieve rol spelen in het aanbevelen van volledige support tijdens de gehele levenscyclus van de apparatuur in het brugdek van een schip. Zo mikken wij op het hoogst mogelijke rendement haalbaar voor Van Oord.”

Jaap de Jong, Director Ship Management Van Oord: “Met dit strategische partnerschap optimaliseren we onze “supply chain” en worden operationele verbeteringen doorgevoerd om kostenreductie te realiseren bij het managen van onze vloot.

Daarnaast zal Alphatron Marine meer innovatieve manieren aanbieden om de kwaliteit van ondersteuning en onderhoud te verbeteren, zoals bijvoorbeeld gedaan is bij de recent geïntroduceerde AlphaEye. Dit apparaat is een compleet nieuw servicecommunicatie hulpmiddel, dat een verhoogde kwaliteit van real-time audio en visuele support aanbiedt met de ondersteuning van een support specialist op het vaste land.

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten