Van Oord neemt Ichthys baggerproject aan in Darwin, Australië

Van Oord heeft een belangrijk baggerproject aangenomen in Darwin, Northern Territory, Australië. Het contract maakt onderdeel uit van het Ichthys LNG Project, een samenwerkingsverband tussen INPEX (operator) en TOTAL. INPEX is Van Oord’s opdrachtgever. Het contract heeft een waarde van EUR 567 miljoen. De uitvoering start in augustus 2012 en het project zal in april 2014 worden opgeleverd.

Gas van het Ichthys Field, in het Browse Basin ongeveer 200 km voor de kust van West-Australië, zal een eerste verwerkingsproces ondergaan offshore, waarbij water wordt verwijderd en een condensaat wordt onttrokken. Vervolgens wordt het gas getransporteerd naar een verwerkingsfabriek in Darwin via een 889 km pijpleiding onder water. Het Ichthys LNG Project zal naar verwachting 8,4 miljoen ton LNG en 1,6 miljoen ton LPG per jaar produceren, samen met op topdagen ongeveer 100.000 vaten condensaat per dag. Uitbreiding van het toegangskanaal en het verdiepen van de aanlegplaatsen zijn noodzakelijk om grote tankers toegang te verschaffen tot de toekomstige LNG verwerkingsfabriek in Blaydin Point.

Van Oord zal ongeveer 15 miljoen kubieke meter voornamelijk harde grond baggeren. De werkzaamheden worden uitgevoerd met een grote zelfvarende cutterzuiger, drie grote sleephopperzuigers en twee grote backhoe dredgers. Om de invloed van de werkzaamheden op het milieu zo veel mogelijk te beperken, zal een managementplan worden opgesteld met milieurichtlijnen voor de uitvoering van het baggerwerk en het lossen van de specie.

Meer… Van Oord