Van Oord sponsor The Green Miles

Van Oord, de Rotterdamse waterbouwer van wereldformaat, heeft zich als hoofdsponsor verbonden aan het tweejarige klimaatproject The Green Miles.

Van 15 maart 2009 tot eind december 2010 zeilen Florian Dirkse en Arjen van Eijk als avontuurlijke documentairemakers rond de wereld om aandacht te vragen voor de problemen, de schoonheid en de cruciale rol van oceanen in het klimaat. Daarnaast willen ze de aandacht vestigen op de humanitaire gevolgen van klimaatverandering.

Het wereldwijd bezoeken van verschillende oceaangerelateerde klimaatprojecten van vooraanstaande ontwikkelings organisaties als het Wereld Natuurfonds, het Nederlandse Rode kruis en de Marine Stewardship Council, zorgt er voor dat op frisse en jonge wijze bewustzijn wordt gecreëerd van de vervuiling op zee, de gevolgen van toerisme en overbevissing. Een TV documentaire via National Geographic brengt het verhaal over aan een breed publiek.

Van Oord ondersteunt hen financieel in dit avontuur, zodat de wereldzeilers zich kunnen concentreren op het verkondigen van de ‘groene’ boodschap. Van Oord wil samen met de The Green Miles de mensen inspireren om bewuster om te gaan met het milieu en de oceanen.

Bert Groothuizen, corporate marketing en PR manager van Van Oord: “De steun aan dit klimaatproject The Green Miles is voor ons de manier om te benadrukken dat wij het heel belangrijk vinden om zorgvuldig om te gaan met onze aarde en meer specifiek het maritieme milieu, dat wereldwijd per slot van rekening het werkterrein is van Van Oord. Daarnaast herkennen wij in het team het ondernemerschap, de teamspirit, het aangaan van uitdagingen, het nemen van verantwoordelijkheid en het respect voor de wereld waarin wij leven. Dit zijn allemaal kenmerkende waarden die onderdeel zijn van de ‘One Team Van Oord cultuur’. Deze twee jonge avonturiers vormen dan ook de perfecte ambassadeurs van de Van Oord visie. Wij hopen dat zij op hun wereldreis ook in de gelegenheid zullen zijn om enkele Van Oord projecten te bezoeken. We zijn in alle continenten actief, dus dat moet zeker lukken.”

De sponsorovereenkomst is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Sportmarketing bureau Sportinnova – Sports & Leisure Marketing. The Green Miles verwelkomden onlangs ook via dit bureau de Europeesche Verzekeringen en Sinner Eyewear als nieuwe sponsoren.

Bron: Van Oord, 30-03-2009;