Van Oord tekent voor natuurdocumentaire De Nieuwe Wildernis

Van Oord en filmbedrijven EMS en Veldkijker zetten hun handtekening onder het samenwerkingscontract voor de nieuwe natuurfilm, Wild Port of Europe, De Nieuwe Wildernis 2.0. De film komt in 2021 in de bioscoop en is een gedramatiseerde natuurdocumentaire over het Rotterdamse havengebied.

De film speelt zich af in de Port of Rotterdam, de Nieuwe Waterweg, de Oude en Nieuwe Maas, Port of Moerdijk, het Hollands Diep en de omliggende industriegebieden. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van de dieren uit deze gebieden en het laat zo de spectaculaire rijkdom, veerkracht en dynamiek van de natuur zien. Naast de bioscoopfilm wordt ook lesmateriaal gemaakt en andere media en events georganiseerd om bewustwording over de kracht van de natuur in dit gebied te stimuleren.

Robert de Bruin, Director Markets and Communication: “Met ons kantoor naast de Van Brienenoordbrug en onze yard in Moerdijk, speelt de film zich letterlijk af in onze achtertuin. Wij zijn een familiebedrijf dat duurzaamheid en bouwen met de natuur hoog in het vaandel heeft staan. Bovendien zal de film velen bewust maken van de kracht van de Nederlandse Delta natuur. De aanwezige natuur binnen de grootste haven van Europa is echt verrassend.”

Related news

List of related news articles