Vasco Da Gamalaan haven van Gent zes weken afgesloten

  • binnenland

Van maandag 4 januari tot en met 14 februari 2016 wordt de Vasco Da Gamalaan aan het Kluizendok voor alle verkeer volledig afgesloten. Er wordt een nieuwe weg aangelegd, aansluitend op deze laan. Deze werken zullen een grote impact hebben op het verkeer ten zuiden van het Kluizendok en langs het kanaal. Alle verkeer wordt immers omgeleid via de R4-West, de Zeeschipstraat en de Ringvaartweg/Wondelgemkaai/Langerbruggekaai.

De nieuwe weg wordt aangelegd om het in aanbouw zijnde nieuwe distributiecentrum van WDP te ontsluiten. Die weg sluit aan op de Vasco Da Gamalaan, die ter hoogte van dit nieuwe kruispunt volledig dient te worden heraangelegd. De onderbreking situeert zich in het deel tussen het Ovaal Van Wippelgem (R4-West) en de Marco Polostraat.

Zowel auto- als vrachtverkeer én ook fietsers kunnen er dan niet door.

Omleiding met havennummers
De omleiding wordt aangeduid door gebruik te maken van de havennummers van de bedrijven. De havennummering ter hoogte van het Ovaal van Wippelgem wordt daartoe aangepast. De omleiding gaat niet door de woonkernen tussen de R4 en het kanaal.

De nieuw aan te leggen weg ligt op het grondgebied van de gemeente Evergem. Het is dan ook de gemeenteraad van Evergem die zal beslissen wat de nieuwe naam van deze straat wordt.

Meer… Port of Ghent

Related news

List of related news articles