Vattenfall investeert 64 miljoen in windparken Haringvliet en Moerdijk

  • binnenland

Vattenfall gaat in totaal 64 miljoen investeren in windpark Haringvliet op Goeree-Overflakkee en windpark Moerdijk. Ook zijn contracten getekend met twee partijen die betrekking hebben op de aanleg, levering en bouw van de windturbines.

De Nordex Group levert 13 windturbines voor beide windparken. Voor windpark Haringvliet is BAM Infra verantwoordelijk voor de civiele werkzaamheden, zoals het leggen van de kabels en leidingen van het windpark. De aannemer voor de civiele werkzaamheden voor windpark Moerdijk is nog niet bekend, de aanbestedingsprocedure hiervoor loopt nog.

Windpark Haringvliet

Windpark Haringvliet krijgt in totaal 6 windturbines die in het noorden van het eiland Goeree-Overflakkee tussen Middelharnis en Stad aan het Haringvliet komen te staan. Het verwachte vermogen van het windpark ligt rond de 22 MW. Hiermee kunnen ongeveer 22.000 huishoudens van groene stroom worden voorzien. De hoogte van de windmolens is maximaal 150 meter. De bouw van het windpark start in begin 2019. De windmolens maken deel uit van het energiepark Haringvliet Zuid van ongeveer 50 hectare waar in de toekomst ook een zonnepark aangelegd wordt door Vattenfall. Ook zijn er plannen voor een batterij die energie kan op slaan.

Windpark Moerdijk

Windpark Moerdijk krijgt 7 windturbines van totaal zo’n 27 MW, die komen te staan in het haven- en industriegebied van Moerdijk. Deze windmolens zijn maximaal 180 meter hoog en leveren stroom voor ongeveer 27.000 huishoudens. De bouw van dit windpark start in het voorjaar van 2019. Ook bij dit windpark komt een zonnepark. Dit park wordt ontwikkeld door de gemeente en Stichting Energie Transitie Moerdijk met steun en mede-financiering van Vattenfall.

Related news

List of related news articles