VBMS breidt services uit met extra kabelopslag in Vlissingen 

VBMS heeft haar faciliteiten voor opslag en overslag van onderzeese kabels uitgebreid in de haven van Vlissingen. VBMS wil haar klanten een one-stop-shop bieden voor installatie- en reparatieoplossingen voor onderzeese stroomkabels.

Het gaat om een nieuwe ISPC-gecertificeerde kabelopslagfaciliteit in de haven van Vlissingen met een kade van 2300 meter lang voor het in- en uitladen en het heeft een directe toegang tot de Noordzee. Zowel onshore- als offshore-toegang is onbeperkt en het gebied kan indien nodig worden uitgebreid. Dit is de derde kabelopslagfaciliteit van VBMS, naast die in de haven van Rotterdam Dordrecht en Moerdijk.

Rick van Bruggen, Manager Reparaties: “Onze belangrijkste drijfveren voor het verlagen van de kosten voor onze klanten zijn onze flexibiliteit, snelle responstijd en onze interne mogelijkheden. Deze nieuwe faciliteit stelt ons in staat om aan de groeiende vraag naar strategisch reserveonderdelenbeheer en snelle inzetbaarheid te voldoen wanneer bijvoorbeeld een kabel is uitgevallen en het minimaliseren van uitvaltijd van cruciaal belang is. ”

Kabelverbinding
Daarnaast heeft VBMS in samenwerking met Blue Offshore de bouw van een onderzeese kabelopslag- en splitsingsfaciliteit in de haven van Rotterdam afgerond. Deze nieuwe faciliteit bestaat uit twee draaitafels, een verbindingshabitat en een reeks apparaten waarmee kabels kunnen worden gelost en overgedragen en geladen op drijvende barges of schepen.