VBMS rond kabelinstallatie af voor Sandbank OWP

VBMS heeft de kabelinstallatie gerealiseerd voor Sandbank offshore windpark van Vattenfall afgerond. In een tijdsbestek van ongeveer tweeëneenhalve maand werden 76 inter-array-kabels geïnstalleerd.

VBMS zetten hun multipurpose schepen Ndurance en Ndeavor in om tegelijkertijd de kabelinstallatie te plaatsen en de messenger wires, kabel burial, het aansluiten en testen van de kabels uit te voeren. VBMS heeft voor dit project haar eigen post-lay burial ROV107-1100 gelanceerd.

“Door opvang te regelen voor al het personeel dat werkzaam was aan boord van Ndurance en de Ndeavor, kon de overstaptijd worden geminimaliseerd met als gevolg maximale efficiëntie in de uitvoering”, zegt Ruud Kornwijk, projectmanager bij VBMS.

Het aansluiten en testen van de kabels worden naar verwachting eind juli afgerond, waarmee ook de werkzaamheden van VBMS op Sandbank wordt voltooid.

Het Sandbank offshore windpark is gelegen in de Duitse bocht, naast het DanTysk offshore windpark. De 72 windturbines zullen een totale capaciteit van 288 MW genereren.