Veel contracten voor DEME in Afrika

Na een aantal recente successen in Afrika, haalt DEME opnieuw een reeks contracten binnen in de regio voor een totale waarde van ongeveer EUR 125 miljoen. Verschillende contracten werden de afgelopen weken afgesloten voor projecten in:

Angola, daar kende Angola LNG een 5-jarig onderhoudsbaggercontract toe voor de gasterminal in Soyo. De werken vangen midden juni 2017 aan.

Benin, waar DEME een contract won voor kustbeschermingswerken aan de kustlijn van Cotonou. Er zal onder meer zandsuppletie worden uitgevoerd voor een totaalvolume van 1,5 miljoen m³, alsook de aanleg van oeverbescherming en golfbrekers.

Ghana, daar zal DEME meewerken aan de uitbreiding van de haven van Tema. De grootste zeehaven van Ghana, uitgebaat door Meridian Port Services (MPS), wordt verder uitgebouwd om grotere containerschepen te laten aanmeren en de vrachtafhandeling en capaciteit verder te optimaliseren. Een deel van het uitbreidingsproject omvat bagger- en landwinningswerken van om en bij de 3 miljoen m³. De start van de werken is gepland voor eind mei 2017.

Ivoorkust, waar een contract werd toegekend voor onderhoudsbaggerwerken in de haven van Abidjan. Het is de derde opeenvolgende keer dat de Port Autonome d’Abidjan het contract voor het onderhoud van de haven toekent aan DEME.

Libië, hier keert  DEME terug voor onderhoudsbaggerwerken in de Freeport van Liberia. Het contract werd toegekend door de National Ports Authority van Liberia.

Nigeria, waar DEME een contract binnen heeft gehaald voor het Maiyegun Waterfront-project in Lagos. DEME moet er zo’n 600.000 m³ land opspuiten om het huidige niveau van een bestaand strand te verhogen. Er komen nieuwe wooneenheden, een commercieel centrum en vrijetijdsvoorzieningen aan het Maiyegun Waterfront. Dit contract volgt op het recent verworven project voor de Lagos Deep Offshore Logistics Base (LADOL). Daar werkt DEME in opdracht van Samsung Heavy Industries mee aan het aanleggen van een scheepswerf en kademuur, het baggeren van de ligplaatsen en het toegangskanaal tot de kaai.

 

Related news

List of related news articles