Veel innovatie op HISWA Amsterdam Boat Show 2014

  • jachtbouw

TUDelft Solar Boat 2012

Onder meer de nieuwe TU Delft Solar Boat en innovatieve zeilsimulator
De start van het nieuwe watersportseizoen is het ideale moment voor de lancering van bijzondere primeurs. Tijdens HISWA 2014 – van 5 t/m 9 maart in Amsterdam RAI – komen innovaties, trends, kennis en marktontwikkelingen bij elkaar op het HISWA Innovatiepaviljoen. Samen met het InnoSportLab Den Haag en TU Delft worden diverse innovatieve projecten gepresenteerd, waaronder een zeilsimulator die voor het eerst buiten het laboratorium te zien en te gebruiken is door beursbezoekers. Maar ook het nieuwste ontwerp van de draagvleugelboot op zonne-energie van het TU Delft Solar Boat Team. Verder zijn hier de geselecteerde producten voor de ‘HISWA Product van het Jaar’ verkiezing te bezichtigen.

TU Delft Solar Boat
De Solar Boat is een draagvleugelboot die puur en alleen aangedreven wordt op zonne-energie. Door de draagvleugels wordt de gehele boot uit het water getild, waardoor de waterweerstand verlaagd wordt. Hierdoor kunnen de boten een hogere snelheid behalen.

Het TU Delft Solar Boat Team wordt volledig gerund door studenten en verandert elke 2 jaar van samenstelling. Aan elke race wordt dus door een nieuw team meegedaan dat ook iedere keer een geheel nieuwe boot ontwerpt en bouwt. Door middel van een gestroomlijnde overgang tussen de verschillende teams blijft de kennis echter goed bewaard. Hierdoor kan er elke 2 jaar weer een meer geoptimaliseerde boot aan de start van de World Cup for Solar Powered Boats – de Dong Energy Solar Challenge – verschijnen. Het huidige team bestaat uit 29 studenten, waarvan een gedeelte zich full-time inzet om de boot te bouwen.

Meer… HISWA

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten