Veel marineschepen te zien tijdens Wereldhavendagen

  • binnenland

Ook dit jaar is de Koninklijke Marine te zien op de Wereldhavendagen van 1 t/m 3 september in Rotterdam. Er zijn 5 marineschepen te bezichtigen en bezoekers kunnen aan verschillende kadeactiviteiten meedoen.

Tijdens de Wereldhavendagen zijn de marineschepen opengesteld voor publiek. Neem bijvoorbeeld een kijkje aan boord van het grootste schip van de marine, het Joint Support Ship Zr.Ms. Karel Doorman of aan boord van het luchtverdedigings- en commandofregat Zr.Ms. Tromp. Ook een bezoek aan patrouilleschip Zr.Ms. Holland mag niet ontbreken, evenals een rondleiding aan boord van de mijnenjager Zr.Ms. Willemstad.

Zr.Ms. Bruinvis voor 300e keer in Rotterdam
Traditioneel is de onderzeeboot een grote publiekstrekker. Zr.Ms. Bruinvis viert wat dat betreft een jubileum, deze meert al voor de 300e keer af in havenstad Rotterdam.  Naast deze schepen, is ook de maritieme NH-90 helikopter van het Defensie Helikopter Commando, een nieuwe sleepboot en een duikvaartuig te bewonderen. Voor wie graag zelf actief aan de slag gaat, biedt het mariniersdorp aan de Parkkade uitkomst. Maak kennis met de mariniers en hun uitrusting of daag jezelf uit op de hindernisbaan.

De marine trakteert het publiek dagelijks op verschillende spectaculaire demonstraties. Het oudste krijgsmachtdeel demonstreert ter hoogte van de Wilhelminakade onder andere hoe zij een schip bevrijdt van piraten en hoe drugssmokkelaars in het Caribisch Gebied onderschept worden. De demonstraties geven een kijkje in de operationele keuken en laten zien welke taken de marine zoal vervult voor Nederland.

Kijk voor het volledige programma op www.wereldhavendagen.nl.

 

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten