Veel schepen op Baggerfestival Sliedrecht dit weekend

  • binnenland

Tijdens het Baggerfestival op zaterdag 1 juli zijn er onder andere 10 schepen te zien in de Sliedrechtse haven. Van Damen zijn er 4 schepen aanwezig, een Sea Axe fast crew supplier, een Shoalbuster multi purpose support vessel en 2twee high speed military RHIBs.

Met de RHIB’s worden rondvaarten gemaakt waarbij de snelheden op kunnen lopen tot 100 kilometer per uur. Daarnaast ligt de peilboot ‘Wieringen’ van De Vries & Van der Wiel afgemeerd en het surveyvaartuig ‘Volans’ van Deep.

De Koninklijke Marine is er met de sleepboot ‘Zuiderzee’ en de KNRM met de reddingsboot ‘Tjepke Ekkelboom’.  En de blusboot ’18-2015′ van de Brandweer Zuid-Holland Zuid is te zien.

Ook is de zandzuiger ‘Cornelis Sr.’ van Van der Waal aanwezig, zandzuig- en overslagbedrijf. Vanzelfsprekend hoort een bezoek aan stoombaggermolen ‘Friesland’ van het Baggermuseum, bij het Baggerfestival. De molen wordt speciaal voor dit evenement onder stoom gebracht en ligt afgemeerd bij Het Plaatje.

Bij alle schepen (behalve de Shoalbuster en Sea Axe) is het mogelijk om zaterdag 1 juli tussen 10.00 en 17.00 uur een kijkje aan boord te nemen.

 

 

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten