Veel Tall Ships voor eerste keer bij SAIL in Amsterdam

  • binnenland

Er komen tijdens de 9e editie van SAIL in Amsterdam veel Tall Ships naar de hoofdstad die daar nog nooit eerder te zien waren. Zo komt de Young Endeavour helemaal over uit Australië. De komst van dit prachtige schip is een primeur voor SAIL Amsterdam 2015 en voor Nederland. Uit Spanje komt voor het eerst de replica van de legendarische Nao Victoria. Dit oorspronkelijke 16e eeuwse schip maakte tussen 1519 en 1522 als eerste zeilschip een succesvolle reis rond de wereld. La Grace is een charmante replica uit Tsjechië, die ook voor de eerste keer deel zal uitmaken van SAIL in Amsterdam.

Tijdens SAIL Amsterdam 2015 zijn er nog meer bijzondere Tall Ships te zien. Het Franse zeilschip Belem, “The Grand Old Lady”, komt niet heel vaak naar de noordelijke wateren, maar maakt een uitzondering voor SAIL Amsterdam 2015. Een historische beauty en nog steeds zoals ze ooit werd gebouwd. Deze editie van SAIL mogen we na lange tijd ook weer meerdere schepen uit Latijns-Amerika welkom heten. Waaronder de Gloria. En natuurlijk zijn er de publiekstrekkers. De legendarische en wereldberoemde Tall Ships, zoals: de Kruzenshtern, de Christian Radich en de Statsraad Lehmkuhl. Maar ook uit eigen land zijn de stoere Hollandse schepen als de Europa, de Oosterschelde en de Tecla te bewonderen.

Jeannette Blijdorp-Jonker is al 6 edities van SAIL in Nederland verantwoordelijk voor de onderhandelingen met alle Tall Ships: “Dit wordt de grootste en mooiste SAIL die er ooit is geweest. Nooit eerder kwamen er zoveel schepen en nog nooit eerder kwamen er zulke bijzondere schepen naar Amsterdam. Ik kan nog niet alles verklappen maar ik ben er van overtuigd dat er nog een aantal heel grote namen aan toegevoegd gaan worden. En dan wordt SAIL Amsterdam 2015 zelfs de grootste SAIL ter wereld. Dat is wel mijn doel!”

De belangrijkste lessen voor de toekomst, leren we uit onze geschiedenis. SAIL Amsterdam 2015 toont ons met deze Tall Ships en met ons eigen nautische erfgoed de weg naar een nieuwe toekomst. SAIL Amsterdam 2015 is daarom niet alleen een spiegel naar het verleden maar biedt ook een venster op de toekomst.

Meer… Sail Amsterdam 

Related news

List of related news articles