Veelbelovende nieuwkomer SeaZip kent StarIPS contract toe aan MirTac

SeaZip1_approved

22 Maart 2013. Nieuwkomer en offshore service specialist SeaZip Offshore Service kiest MirTac en StarIPS om het fleet management voor haar geavanceerde nieuwe offshore service schepen te ondersteunen. Het contract omvat de StarIPS software en gerelateerde implementatiediensten zoals het opzetten en vullen van de database, invoeren van procedures en bijbehorende trainings- en adviesdiensten. De software omvat onderhoud, inkoop, scheepsadministratie, kwaliteits- en document management.

Jan Reier Arends, mede-eigenaar SeaZip Offshore Service zegt: ‘MirTac heeft bewezen een kundige partner te zijn bij onze ship manager, JR Shipping. Met de snelle en effectieve realisatie van het StarIPS systeem kunnen we onze onderhoudswerkzaamheden efficient managen terwijl we tegelijk voldoen aan zowel klanteneisen als alle relevante milieu- en kwaliteitseisen zoals ISPS/ISM. De hierdoor vergrootte beschikbaarheid en service van onze schepen bevordert de continuïteit van de werkzaamheden van onze klanten, de offshore windparken.’

De nieuwgebouwde ‘Twin Axe’catamarans worden binnenkort ingezet bij de afrondingsfase van een grootschalig windmolenpark op de Noordzee, 90 km ten noordwesten van het eiland Borkum. De schepen onderscheiden zich door hun snelheid en maximale zeewaardigheid, in combinatie met economisch brandstofverbruik en een grote mate van stabiliteit, waardoor ze ook onder ruwere weersomstandigheden dienst kunnen doen. Ze zijn primair gebouwd voor personeelstransport, maar zijn ook berekend op kleinere hoeveelheden vracht.

Hierdoor anticipeert SeaZip op de trend om in toenemende mate windmolenparken te realiseren op locaties die ver van de kust liggen, op steeds grotere diepten.

Meer… SeaZip  en MirTac