Veerpont vaart tegen kade: 6 lichtgewonden

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) doet onderzoek naar een aanvaring op ‘t IJ in Amsterdam woensdagmiddag 18 januari 2012, waarbij een veerpont tegen de kade is gevaren. Door de klap is een zestal mensen lichtgewond geraakt, maar hoefde niemand voor behandeling naar het ziekenhuis.

Rond 13.15 uur voer de veerpont komende uit de richting Amsterdam Centraal Station naar het Ijplein. Volgens de verklaring van de schipper is bij het invaren van de pontfuik vermoedelijk de voorste motor van het schip uitgevallen, waardoor het schip onvoldoende vaart kon minderen. Hierdoor is de pont met een redelijke vaart tegen de kade gevaren. Door de klap is een aantal mensen aan boord op de grond gevallen. Een zestal mensen raakte hierdoor lichtgewond. Ook een aantal brommers en fietsen aan boord van de veerpont liep schade op doordat ze zijn gevallen.

De Waterpolitie doet onderzoek naar de botsing. De veerpont is uit de vaart genomen voor het onderzoek. Uit de alcoholtest is gebleken dat er geen alcohol in het spel is.

Meer… Korps Landelijke Politiediensten