Verkiezing nieuwe YMR: Nog tien dagen om je kandidaat te stellen

De maritieme sector is op zoek naar drie nieuwe jongerenambassadeurs. Zij worden het komende studiejaar het jongerenboegbeeld van de Nederlandse maritieme wereld. Het startschot voor de werving van deze Young Maritime Representatives werd eind april gegeven. Er resten nu nog tien dagen, totdat de jury zich over de kandidaten gaat buigen.

Kandidaten die nog voor deze rol in aanmerking willen komen, hebben dus nog tien dagen de tijd om zich op te geven. Geïnteresseerden kunnen zich nog aanmelden via www.maritimebyholland.nl, de jongerensite van Nederland Maritiem Land. Na aanmelding wordt gevraagd of studenten zich op originele wijze kunnen presenteren via sociale media. Hiermee kunnen zij zich extra kwalificeren als kandidaat voor het jongerenambassadeurschap.

We zijn daarbij op zoek naar studenten afkomstig van maritieme opleidingen op MBO-, HBO- en Universitair niveau. Het is het komende jaar hun rol om de maritieme sector op een jeugdige en energieke manier te vertegenwoordigen tijdens evenementen en beurzen.

De huidige YMR’s Björn, Guus en Milan blijven aan tot de Wereldhavendagen in september 2015. Daar geven zij het stokje over aan drie nieuwe jongerenambassadeurs. De jury zal tijdens de Wereldhavendagen bekend maken, wie de uiteindelijke YMR’s voor he komende studiejaar zijn geworden.