Verwelkom de MSC Oscar vanuit FutureLand

  • binnenland

En andere leuke activiteiten in informatiecentrum op de Maasvlakte
De MSC Oscar, het grootste containerschip ter wereld, arriveert dinsdag 3 maart in de Rotterdamse haven. De FutureLand Ferry vaart deze Zwitserse containerreus tegemoet. Wie aanmonstert aan boord van de rondvaartboot van informatiecentrum FutureLand krijgt spectaculair zicht op deze historische binnenkomst.

Met een capaciteit van liefst 19.224 TEU (20-voetscontainers) is de 396 meter lange en 59 meter brede MSC Oscar net groter dan het voormalig grootste containerschip ter wereld de CSCL Globe dat kort geleden Rotterdam aandeed.

Praktische informatie
De FutureLand Ferry gooit op 3 maart om 13:00 uur de trossen los. Vervolgens zetten we koers richting de Maasmond. Omstreeks 14.00 uur* komt dan naar verwachting de MSC Oscar de Maasvlakte opgedraaid. We varen met de FutureLand Ferry mee richting APM Terminals 1, waar het containerschip zal aanmeren.
Rond 15:30 uur meert de FutureLand Ferry weer af aan de ligplaats bij FutureLand, het informatiecentrum over de aanleg en inrichting van Maasvlakte 2. Onderweg vertelt de ervaren FutureLand-voorlichter over Maasvlakte 2 en de MSC Oscar. Kijk voor meer informatie over kosten en het maken van reserveringen op www.futureland.nl.

Meer… Port of Rotterdam 

 

Related news

List of related news articles