VIDEO: Aanpak plastic afval in Port of Amsterdam

Vandaag wordt tijdens de conferentie ‘Let’s get serious about plastic’ (onderdeel van innovatiefestival ‘WeMakeTheCity’ in Amsterdam) de plastic hub film gelanceerd. In deze film vertellen bedrijven over hun aanpak om de plastic afvalberg te verkleinen. De bedrijven doen dit met elkaar en in samenwerking met Port of Amsterdam.

Plastic afval is een wereldwijd probleem. In de Amsterdamse haven is er een oplossing voor dit probleem. Diverse bedrijven hebben zich hier geclusterd tot een ‘plastic hub’ en kunnen dankzij nieuwe technieken en innovaties steeds meer soorten plastic recyclen én upcyclen. Zo is IGES het eerste bedrijf ter wereld die van folies biodiesel kan maken, voor onder andere de scheepvaart, en is Plastic Recycling Amsterdam een nieuwe speler die in staat is om diverse plastics op grote schaal nauwkeurig te scheiden en te verwerken naar pure grondstof voor hoogwaardige nieuwe plastic producten.

En er is de Plastic Whale, die al jaren lang plastics uit de Amsterdamse grachten vist en dit gebruikt om onder andere sloepen en meubilair te maken. Dus zo lang plastic nog wereldwijd wordt gebruikt, dragen deze bedrijven bij aan het verminderen van plastic afval.