VIDEO: Acta Marine bestelt DP2 offshore schip bij Ulstein

Ulstein Verft AS heeft een contract getekend voor de bouw van een DP2 Construction Support Vessel (CSV). Het schip is gericht op de offshore windenergie markt en voert het nieuwe SX195 ontwerp van Ulstein Design & Solutions AS. Het schip zal volgens planning begin 2018 worden opgeleverd.  

Rob Boer, managing director Acta Marine: “We breiden onze vloot en diensten uit in de offshore windmarkt en hebben voor Ulstein gekozen om ons nieuwe Construction Support Vessel te bouwen. Met speciale SX195 ontwerp met de X-Stern, een geïntegreerde walk-to-work gangway systeem, 3D-kraan en de accommodatie spelen wij in op de behoeften van de markt”.

Het CSV schip wordt 93,4 meter lang en 18 meter breed. Er is accomodatie voor 120 mensen in 80 hutten. Ze wordt uitgerust met een Dynamic Motion Compensated Gangway system van SMST. Daarnaast krijgt het schip 3D-motion compensated crane met een hefvermogen van 6 ton. De laadruimte is zowel binnen als buiten 500 vierkante meter. Met het walk-to-work gangwaysysteem kan de bemanning en vracht efficiënt en veilig overgebracht worden tot een golfhoogte van 3 meter.