VIDEO: CEO North Sea Port bedankt iedereen voor de inzet

Al enkele weken werken zovelen in deze moeilijke coronatijden aan het volledig operationeel houden van de zeehavens. Er wordt veel van mensen gevraagd: minimale bezetting en langere dagen. De havens in Vlaanderen en de nautische partners willen met deze video alle collega’s en betrokken organisaties bedanken. “Bedankt om dat uurtje vroeger op te staan of na te blijven. Bedankt om beschermend materiaal eerst naar de zorgsector te laten gaan. Bedankt om de verantwoordelijkheid op te nemen om elke dag aan de slag te gaan. Bedankt om samen te werken met alle collega’s en externe partners”, aldus Daan Schalk, CEO North Sea Port.

Wekenlang hoopten de havens en alle nautische partners dat Europa van de coronacrisis gespaard zou blijven. Zodra de eerste besmettingen werden vastgesteld, wisten we dat het moeilijk zou worden. Voor iedereen. Velen moesten zich aanpassen aan veranderende maatregelen. Er wordt gewerkt met minimale bezettingen en langere dagen. En dit allemaal bovenop de regels om de verspreiding van het virus te vertragen.

Ondanks alles blijft alles doorgaan

Maar ondanks dit alles blijven schepen veilig en vlot in en uit de zeehavens varen, zijn er loodsen, sluis- en brugbedieners, zijn er sleepdiensten en mensen die schepen lossen en laden en vele anderen die in een haven nodig zijn. Voor North Sea Port is dat letterlijk over de landsgrens heen.

CEO Daan Schalck bedankt iedereen

In deze video – met de stem van Daan Schalck, CEO van North Sea Port – krijgen deze mensen in de scheepvaart, de nautische keten en in de zeehavens van North Sea Port, Antwerpen, Zeebrugge en Oostende een gezicht. Om hen te bedanken voor de dienstverlening die iedereen samen garandeert, ook tijdens deze onzekere tijden.

View on Youtube.