VIDEO: Damen, Ampelmann en VEEM werken samen aan veilig overstappen offshore

Damen, Ampelmann en VEEM hebben hun krachten gebundeld en zijn een samenwerking gestart in walk-to-work systemen (offshore personeelsoverdrachten). Eind juni hebben zij een Marine-Acces-event georganiseerd op de Noordzee vanaf een Damen Fast Crew Supplier met een Ampelmann L-type gangway en twee VEEM VG 260SD gyro-stabilisatoren. 

Vertegenwoordigers uit de offshore-industrie en de niet-hernieuwbare industrie hebben zelf kunnen ervaren hoe het is om met deze combinatie over te stappen van een Fast Crew Supplier naar een windturbine in het Prinses Amalia offshore windpark. De combinatie van het schip, de L-type gangway en de gyro-stabilisatoren is een verandering in walk-to-work-systemen.  Na de demonstratie is dit Ampelmann L-type rechtstreeks naar Nigeria verzonden, daar wordt het geïnstalleerd op een andere FCS 5009, eigendom van L.A.T.C. Marine Limited en actief voor ExxonMobil.

Wiebe Jan Emsbroek, Crew Change Market Manager bij Ampelmann, zei: “Om de mogelijkheden van het Ampelmann L-type systeem in combinatie met de gyro-stabilisatoren van de FCS 5009 en VEEM te kunnen aantonen, was van groot belang. Het liet duidelijk zien dat er partners nodig zijn om een ​​enkele oplossing te bieden voor een veilige en efficiënte personeelsoverdracht. Het was geweldig om te zien dat branchegenoten van heinde en ver reisden om met ons mee te doen voor dit evenement. ”


View on Twitter.