VIDEO: Eerste hopperzuiger op LNG te water gelaten

Op 3 december is de LNG-aangedreven sleephopperzuiger ‘Minerva’ van DEME te water gelaten bij IHC in Kinderdijk. Het schip is LNG-aangedreven en heeft een capaciteit van 3,500m3. De officiële doopplechtigheid zal in het voorjaar van 2017 plaatsvinden in Zeebrugge, België.

Alain Bernard, Director en CEO van DEME Group: “DEME’s meerjarenprogramma voor uitbreiding van de vloot is gericht op het vergroten van de efficiëntie, zowel in termen van productiviteit als milieuprestaties. Het ontwerp van onze nieuwe schepen wordt geïnspireerd door een drijfveer om voortdurend te innoveren vanuit een perspectief van ecologie en efficiëntie. Als zodanig blijft DEME een toonaangevende rol spelen in de industrie en vermindert het de milieu-impact van zijn activiteiten aanzienlijk.”

Verhoogde inzetbaarheid en beschikbaarheid
Het dual-fuel (diesel en LNG) baggerschip heeft een ‘Green Passport’ en een ‘Clean Design’ notatie, waarmee het ruimschoots voldoet aan de strengste internationale emissie-eisen. De beschikbaarheid van het schip is eveneens vergroot, omdat het voldoet aan de eisen voor een uitgesteld droogdoksysteem. Schepen die onder dit speciale programma vallen, krijgen een maximum droogdokinterval van 7,5 jaar (in plaats van 5 jaar) door bepaalde bezoeken aan een droogdok te vervangen door inspecties in het water.

Bekroond ontwerp baggerschip
IHC en DEME zijn verheugd dat dit baanbrekende ontwerp officieel erkend is door de industrie. Op 10 november werden beide bedrijven beloond met een DPC Innovation Award voor dit
nieuwe concept.
Additionele informatie
Naam MINERVA
Type Sleephopperzuiger
Klant DEME
Bouwer Royal IHC
Lengte 83,5m
Breedte 18m
Diepgang 6,8m
Diepgang ontwerp 5,0m
Beuninhoud 3500m3
Baggerdiepte 30m
Snelheid 12 knopen
Accommodatie 14 personen