VIDEO: Eerste schepen passeren Sluis Delden, wel extra werk

  • binnenland

Op donderdag 10 mei 2018 om 9.00 uur is Sluis Delden na 31 dagen met een tijdelijke beperkte doorvaarthoogte opengesteld. De eerste schepen zijn inmiddels gepasseerd. 

Eerder leek het erop dat de stremming nog tot zaterdag 12 mei 2018 zou duren. Het verwijderen van de stalen drempel is voorspoediger verlopen, waardoor ook de test met het bedieningssysteem sneller kon worden gedaan. Wel is er nog een onjuistheid geconstateerd met de hoogte van de aanvaarbalk. Deze is te laag ingemeten, waardoor er tijdelijk een beperking van de doorvaarthoogte is ingesteld van 16m +NAP. Dit is vooral merkbaar voor dubbellaags containerschepen.

Vervangen aanvaarbalk Sluis Delden
Zondagavond 13 mei 2018 wordt de aanvaarbalk vervangen door een tijdelijke voorziening. Met Schuttevaer en het bedrijfsleven is afgesproken om hiervoor de sluisbediening zondag vanaf 18.00 uur te stoppen. De beperking op de doorvaarthoogte kan dan maandagochtend worden opgeheven. Op een nader te bepalen moment wordt dan de tijdelijke voorziening vervangen door een nieuwe aangepaste aanvaarbalk. Dit kan naar verwachting zonder stremming gebeuren.

Werkzaamheden sluis- en gemaalcomplexen Delden en Hengelo
Rijkswaterstaat en haar opdrachtnemer Mourik werken sinds 9 april 2018 aan de monumentale sluizen in Hengelo en Delden om te zorgen dat deze weer 30 jaar vrij zijn van groot onderhoud. Het werk wordt onder tijdsdruk uitgevoerd, want veel bedrijven aan het Twentekanaal zijn voor hun vervoer afhankelijk van de sluizen, met name Sluis Delden. Rijkswaterstaat en Mourik spannen zich in om de gebruikers goed geïnformeerd te houden en de stremmingen tot een minimum te beperken.

Related news

List of related news articles