VIDEO: Eerste Tall Ships komen aan in Harlingen

Op donderdagavond is het eerste Tall Ship ‘Sørlandet’ in The Tall Ship Races Harlingen al aangekomen in Harlingen vanuit Stavanger. Het gaat om het oudste nog varende opleidingsschip van Noorwegen. Op 29 juli zijn alle Tall Ships vertrokken uit Stavanger. Vandaag komen de andere Tall Ships aan in Harlingen en na ongeveer een week zeilen en hard werken barst zaterdag het feest los in de Havenstad voor de Sail van 3 tot 6 augustus. Tekst gaat verder onder de video.

 

De Tall Ships Races zijn sinds 1956 een jaarlijks terugkerend evenementen waaraan talrijke tallships van over de hele wereld deelnemen. Het evenement is bedoeld om jongeren onder de 25 jaar kennis te laten maken met de zee en het zeilen op traditionele schepen. De helft van de bemanning is daarom tussen de 15 en 25 jaar oud.

The Tall Ships Races Harlingen 2018 beloven een enorme happening te worden. Niet alleen door de aanwezigheid van de barken, klippers en windjammers, maar ook door alle activiteiten op het water en aan de kade. Met onder andere optredens van Ali B en Elske DeWall, straattheater, crew parade en vuurwerk! Kijk voor het programma op www.thetallshipsracesharlingen2018.nl