VIDEO: Employer Branding is nodig bij het aantrekken van personeel

Een derde van de werkgevers vindt het steeds moeilijker om vacatures te vervullen. Vooral de IT en techniek kampen met moeilijk vervulbare functies.

Dat stelt uitkeringsinstantie UWV. Onderzoek onder ruim 6.700 ondernemingen wijst uit dat 40% van de vacatures inmiddels moeilijk vervulbaar is. Dit is een stijging ten opzichte van vorig jaar, toen nog een derde van de vacatures lastig in te vullen was. De wervingsproblemen zijn het grootst voor ICT-beroepen (70%) en technische beroepen (64%).

“Een sterk employer brand is essentieel in de strijd om goed personeel”

“We zien ook bij onze klanten in de maritieme, offshore en energiesector dat alleen het plaatsen van een vacature vaak niet voldoende is om de juiste kandidaten te vinden. Het besef groeit dat het nodig is om een persoonlijke connectie te maken met potentiele werknemers”, aldus Anne Visser, van Navingo Career. “Een sterk employer brand is essentieel in de strijd om goed personeel. Het helpt bij het vinden en vasthouden van mensen.”

Toenemende wervingsproblemen vragen om alternatieve oplossingen. Met Employer Branding wordt gekeken naar een lange termijnoplossing. Hierin kunnen bedrijven bijvoorbeeld de visie, management stijl, bedrijfscultuur of doorgroeimogelijkheden als speerpunten naar voren laten komen.

Het inzetten van relevante media vergroot het bereik onder potentiële werknemers. Navingo Career kan u helpen uw Employer Brand verder uit te dragen.