VIDEO: Inschrijving Harbour Run 2019 van start!

De Harbour Run 2019 is op zondag 6 oktober en de deelnemers en businessteams die dit jaar de uitdaging aan willen gaan, kunnen zich vanaf vandaag inschrijven.
Net als voorgaande jaren is de start en finish in de RDM Onderzeebootloods. Wacht niet te lang, want de verkoop gaat altijd hard! En nu zijn de startbewijzen voor een early bird tarief van 42,50 euro. Ga voor meer informatie en inschrijven naar www.harbourrun.nl.

This embedded content is only visible after accepting cookies.

Door mee te doen aan de Harbour Run maak je het leven van de havenarbeiders van dichtbij mee. De deelnemers rennen door de grootste containerhaven van Europa en ze stappen in de schoenen van de Rotterdamse havenarbeiders.

Terrein van havenbedrijven speciaal open voor de Harbour Run

De Rotterdamse havenbedrijven stellen speciaal voor deze obstacle run hun terreinen open. Deelnemers rennen over haventerreinen en kades, langs schepen, kranen, containers en door havenloodsen.

6 of 10 kilometer

Vorig jaar is voor het eerst een 6 kilometer route toegevoegd aan de Harbour Run en na groot succes komt deze afstand ook dit jaar terug. De deelnemers hebben hierdoor de mogelijkheid om 6 of 10 kilometer af te leggen. Elke sportieveling kan hierdoor meedoen aan de Harbour Run.

Over containers klimmen en hekken springen

De havenarbeiders en krachtpatsers maken het parcours een stuk ingewikkelder door het bouwen van nieuwe obstakels. De Harbour Runners stappen in de schoenen van deze werkpaarden en gaan het harde werk in de haven mee maken. Klimmen over containers, springen over hekken, klauteren over stootkussens, hijsen van zeilen en sjouwen van zware gewichten zijn onderdelen van het parcours. De 10 kilometer heeft ongeveer 25 obstakels en de 6 kilometer 15 obstakels.

Deelnemers rennen over obstakels. Foto: Harbour Run

Aan deze run doen jaarlijks 6.000 deelnemers mee, omdat;

  1. Het een te gekke locatie is;
  2. Je komt op plekken waar je anders niet kan komen;
  3. Echt iedereen kan meedoen;
  4. Genieten en plezier staat voorop ‘Van werkhaven pur sang naar een haven om van te genieten;
  5. Het een toffe ervaring is!