VIDEO: Nieuwste Feadship ‘Lonian’ onderweg naar Rotterdam

Het 87 meter lange luxe jacht ‘Lonian’ trekt veel bekijks de afgelopen dagen. Het superjacht gebouwd door Feadship, is onlangs gedoopt en nu onderweg naar Rotterdam vanaf Koninklijke De Vries Scheepsbouw in Aalsmeer. Zondag voer het schip over de Oude Rijn, onderdeel van de staande mast route. En met een breedte van 14 meter was het bij sommige bruggen millimeter werk om te kunnen passeren. Het indrukwekkende superjacht trok veel bekijks. 

Superiacht ‘Lonian’. Foto: Feadship.

De Lonian wordt in Rotterdam verder afgebouwd. Ze krijgt daar onder andere een roer en propellers bij Damen Shiprepair. Zodra alles daar klaar is kan het schip naar de Noordzee voor een proefvaart.

Het schip is superdeluxe ingericht naar de allerhoogste normen. Naast de eigenaren is er ruimte voor 12 gasten en 27 bemanningsleden aan boord. De eigenaar van het schip is niet bekend gemaakt. Naar verluidt heeft het schip een Amerikaanse eigenaar en zou het schip zo’n 125 miljoen dollar gekost hebben.

Feadship heeft in drie jaar tijd het schip gebouwd op verschillende locaties. De jachtbouwer heeft een timelapse gemaakt van het hele bouwproces. Daarin is te zien hoe de verschillende onderdelen van het schip gemaakt worden op verschillende locaties en hoe uiteindelijk alles samenkomt inclusief het verschepen.