VIDEO: Tewaterlating Merwestroom bij Bijlsma Wartena

Directeur Rijksrederij, Bianca Janssen: “De tewaterlating vond ik ongelofelijk spectaculair echt ontroerend!” Directeur Bijlsma Wartena, Tjeerd Wiebe Bijlsma: “Op het moment dat wij het schip ‘los laten’ is er niks meer aan te doen, en dat is spannend.” Het eerste duurzame en multifunctionele schip van Rijkswaterstaat is 16 maart 2018 te water gelaten bij de scheepswerf Bijlsma Wartena in Wartena. Bekijk de te tewaterlating:

Het schip is een van de drie Multi Purpose Vessel 30’s (MPV 30’s) die door Scheepswerf Bijlsma Wartena is gebouwd voor Rijkswaterstaat. In het najaar van 2018 wordt het schip gedoopt en daarna in de vaart genomen.

De Merwestroom is gebouwd volgens de nieuwste ontwikkelingen in de scheepsbouw. De hydrodynamische vorm van de romp die Bijlsma Wartena heeft heeft ontworpen en gebouwd zorgt voor een lage weerstand in het water. De schepen varen hybride en kunnen de dagelijkse werkzaamheden op oplaadbare batterijen uitvoeren. Het is ook voor het eerst dat de Rijksrederij schepen gaat inzetten waarbij de schroeven onder het schip draaien, zodat er alle kanten op gevaren kan worden.

De nieuwe MPV’s worden ingezet op de grote binnenwateren, de Waddenzee en de Noordzee tot 30 mijl uit de Nederlandse kust.

Het schip combineert verschillende functies zoals vaarwegmarkering, patrouilleren, meten en visserijonderzoek. Het is voor het eerst dat Rijkswaterstaat met dergelijke multi-inzetbare en energiezuinige schepen gaat werken.

Duurzame oplossingen voor MPV 30
Zonnepanelen zorgen voor de energievoorziening van de accommodatie van de bemanning. De restwarmte van de aanwezige generatoren wordt hergebruikt voor bijvoorbeeld de radiatoren, boilers en dekverwarming. De onderkant van de MPV’s 30 worden behandeld met een speciale coating die geen giftige stoffen loslaat en dusdanig glad is dat er niets aan hecht, daarmee wordt de aangroei van wieren en schelpdieren tegengegaan. Tevens worden de schepen gespoten met een water gedragen verf waar geen oplosmiddelen inzitten. Het ontwerp en de bouw van eerste drie MPV’s 30 wordt door Scheepswerf BijlsmaWartena B.V. te Wartena gerealiseerd.

Vlootvervangingsprogramma Rijksrederij
De nieuwe schepen zijn onderdeel van het vlootvervangingsprogramma van de Rijksrederij dat in 2010 is gestart. De komende jaren vervangt de organisatie ongeveer 20 schepen uit de jaren 80 die aan het einde van hun economische en technische levensduur zijn.