VIDEO: Twee vrouwen met honden na 5 maanden gered op Oceaan

  • buitenland

De Amerikaanse Jennifer Appel en Tasha Fuiaba zijn met hun twee honden van de Grote Oceaan gered door de Amerikaanse Marine. De dames hebben met hun honden 5 maandenlang op de Grote Oceaan gedobberd. Ze waren begin mei vertrokken van Hawaï om naar Tahiti te varen en kwamen in een storm terecht en kregen motorpech. Doordat ze een waterzuiveringssysteem aan boord hadden en genoeg eten voor een jaar hebben de vrouwen en honden het overleefd.

Ze hebben geprobeerd om verder naar Tahiti te zeilen maar raakte uit koers. Er waren geen schepen in de buurt die hun noodsignalen konden oppikken en ze waren ook te ver van het land geraakt waar de signalen ook niet werden opgepikt.

Uiteindelijk spotte een Taiwanese visserboot de zeilboot en waarschuwde de Amerikaanse marine. Op zo’n 1500 kilometer ten zuidoosten van Japan werden ze gered. Jennifer, Tasha en de honden maken het goed en waren enorm opgelucht toen zij het schip aan de horizon zagen verschijnen. Op de beelden is de enorme opluchting van de dames te zien.

 

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten