VIDEO: “Varen op waterstof, absoluut magisch!”

“Het vaart als de vrijheid van een zeilboot maar met het comfort van een motorboot. Het is absoluut magisch!”, aldus Victorien Erussard, schipper en oprichter van de Energy Observer. Energy Observer, het schip dat de wereld rond vaart op waterstof ligt nog in Amsterdam en staat op het punt te vertrekken naar Noord-Europa. Ze vaart een 6-jarige Odyssee zonder CO2-uitstoot, zonder fijnstof te produceren en ze is geruisloos. Victorien Erussard en expeditieleider Jérôme Delafosse vertellen over hun missie en passie over waterstof, dé brandstof van de toekomst. Jérôme Delafosse: “Wij willen bewijzen dat als wij deze boot 6 jaar lang kunnen laten varen op energie uit de natuur in extreme omstandigheden, dan kunnen we het ‘morgen’ op het land implementeren, in een huis, in een stad, in een land.”

VIDEO: “Varen op waterstof, absoluut magisch!” from Navingo BV on Vimeo.

In 2017 vertrok het schip vanuit Frankrijk onder leiding van schipper Victorien Erussard en expeditieleider Jérôme Delafosse. Het schip is bezig met een 6-jarige Odyssee voor de toekomst (2017-2022), langs 50 landen, met 101 tussenstops, onder leiding van Victorien Erussard en expeditieleider en documentairemaker Jérôme Delafosse.

De Energy Observer staat onder Hoog beschermheerschap van Emmanuel Macron, president van de Franse Republiek, en wordt officieel gesteund door de Europese Unie, de UNESCO en de IRENA.