VIDEO: Visserij-onderzoeksschip te water gelaten bij Damen

Op de Damen Shipyard Galati in Roemenie is het zogenaamde cutting-edge Fishery Research Vessel (FRV) 7417 voor het Angolese Ministerie van Visserij te water gelaten. Het FRV, Baía Farta genaamd heeft de Silent A / F / R Class-notatie. Er is veel aandacht besteed aan het ontwerp, de constructie en de uitrusting van het schip om zowel aan boord als onder water het lawaai en de trillingen te minimaliseren.

De Baía Farta is geschikt voor verschillende doeleinden, inclusief hydrografische operaties, akoestisch onderzoek, pelagische en demersale trawlvisserij, plankton, water, milieu- en geografische bemonstering, oliewinning en sleepoperaties.

De sponsor van Baía Farta, is Dra. Isabel Cristóvão, directeur van Gabinete de Estudos, Planeamento e Estatística.

Het ministerie is lang bestaande klant van Damen, eerder heeft het ministerie twee 62-meter visserij-inspectievaartuigen 6210 en een kleinere FRV 2808 in ontvangst genomen.

Friso Visser, regionaal directeur van Damen Afrika, zei: “Dit vaartuig vertegenwoordigt de toekomst van visserijonderzoek, met geavanceerde technologieën om operaties zowel duurzaam als comfortabel te maken. Zij zal de Angolese visserijminister in staat stellen onderzoek te doen naar zijn visgronden die zullen bijdragen aan de ontwikkeling en instandhouding van de industrie en het milieu in het land. ”

Baía Farta heeft een basisontwerp van Skipsteknisk. Haar constructie is een internationaal project, met inbreng van Damen Shipyards Gorinchem en Damen Schelde Naval Shipbuilding in Nederland, met bouwwerkzaamheden bij Damen Shipyards Galati in Roemenië.

Launch Angola Fishery research vessel from Navingo BV on Vimeo.