VIDEO: Vopak viert 400 jarig bestaan aan de Maas

Koning Willem-Alexander was woensdagmiddag 5 oktober aanwezig bij het symposium ‘Global Minds’ in de Cruise Terminal Rotterdam. Dit werd georganiseerd ter gelegenheid van het 400-jarig bestaan van Vopak. Tijdens de opening was er een optocht van schepen op de Maas voor de Cruiseterminal. Ook de driemastklipper Oosterschelde kwam voorbij. Tekst gaat verder onder de video.

Vopak is wereldwijd een grote speler in onafhankelijke tankopslag, gespecialiseerd in opslag en overslag van vloeibare bulk chemicaliën, gassen, olieproducten, biobrandstoffen, eetbare oliën en LNG (Liquid Natural Gas). Vopak heeft een wereldwijd netwerk van tankterminals op strategische plaatsen langs belangrijke vaarroutes.

Kofi Annan en Jimmy Nelson
Voormalig Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties Kofi Annan hield de keynote speech. Daarnaast heeft fotograaf Jimmy Nelson een presentatie gegeven. Tijdens het symposium is er aandacht gevraagd voor het programma WeConnect. Vopak heeft medewerkers wereldwijd gevraagd om ideeën in te dienen die jongeren in de directe omgeving van de terminals in staat stellen hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Projecten die jongeren leren internationaal te denken en culturele verschillen te overbruggen.