VIDEO: Vuurtorenwachter graag zsm terug op Brandaris

Vuurtorenwachter Nicolette van Berkel, 37 jaar, zit nu bijna twee jaar ongewenst thuis door pesterijen. Ze was het boegbeeld van de Brandaris vuurtoren op Terschelling. Ze poste vaak prachtige plaatjes vanuit de vuurtoren en heeft meerdere interviews gegeven waarin ze over haar passie als vuurtorenwachter sprak.

Volgens Nicolette leidde de interviews in het kleine team waar zij mee werkte tot jaloezie en dat mondde uit tot pesterijen, agressie en intimidatie. “Collega’s zeiden dat mijn interviews slecht waren. Slecht voor de toren, voor het eiland, voor Rijkswaterstaat. Van hogerhand kreeg ik niets dan complimenten,” verteld ze aan de Leeuwarder Courant. Ze heeft emails laten zien waaruit dit blijkt.

Nicolette is op Terschelling geboren en werkte al 14 jaar op de Brandaris. Via de Hogere Zeevaartschool op Terschelling werd ze nautisch ingenieur en in Wageningen verkeersleider.

Rijkswaterstaat heeft in een persbericht op 4 januari laten weten dat deze situatie de nadrukkelijke aandacht van Rijkswaterstaat heeft en dat het ingrijpend is voor alle betrokkenen. Zij werken aan een oplossing en willen verder geen inhoudelijke mededelingen doen.

Op social media zijn veel steunbetuigingen te vinden #BringbackNicolette en er is een petitie gestart met het doel om Nicolette weer terug op de Brandaris te krijgen in 2018 #bringbackNicolette Nicolette van Berkel terug op De Brandaris