Vier bedrijven naar 2e ronde Maritime Innovation Award 2015

  • binnenland

De jury van de Maritime Innovation Award 2015 hebben uit elf inzendingen vier bedrijven geselecteerd die doorgaan naar een tweede ronde. Op 14 september geven zij ten overstaande van de jury een voordracht over hun innovatie. Hieruit volgen de genomineerden. Tijdens het Maritime Awards Gala op 2 november 2015 wordt de winnaar bekend gemaakt.

De bedrijven op alfabetische volgorde:

Huisman met de Hybrid Boom Crane
De Hybrid Boom Crane biedt een perfecte oplossing voor veilige en efficiënte diep water offshore hijsoperaties door het combineren van de voordelen van traditionele ‘knuckle boom’ en reguliere ‘pedestal’ kranen.

Hull Vane met de Hull Vane
De Hull Vane is een vleugel die onder het achterschip wordt aangebracht om de weerstand van schepen te verminderen. De vleugel genereert stuwkracht , reduceert de hekgolf en reduceert de scheepsbewegingen.

VAF Istruments met de TT-Sense®; shaft power torque & thrust meter
De TT-Sense® is een betrouwbaar meetinstrument en controleert doorlopend de prestaties van de voortstuwingsinstallatie. Bovendien kan het de weerstand van een scheepsromp exact bepalen. De nauwkeurigheid op verplaatsing van de sensor bedraagt 25 nanometer.

Van der Velden Marine Systems met de Flex Tunnel
De Flex Tunnel is een flexibel inzetbare tunnelvorm voor vermindering van de weerstand van de scheepsromp.

Maritime Awards Gala 2015
De Maritime Innovation Award 2015 wordt, samen met nog vier maritieme prijzen, uitgereikt op het Maritime Awards Gala. Het gala vindt dit jaar plaats op 2 november 2015 in de Onderzeebootloods van RDM Rotterdam. Meer informatie over het gala, de prijzen en de sponsormogelijkheden vindt u op www.maritime-awards.nl.

Related news

List of related news articles