Vijfde schooljaar School at Sea vertrokken

Afgelopen vrijdag de 23e om 11.00 uur is het vijfde schooljaar van School at Sea vertrokken vanuit Amsterdam. Voor de eerste van de ruim 11.000 zeemijlen mochten alle leerlingen een gast uitnodigen om naar IJmuiden mee te varen. In IJmuiden was het grootse afscheid, waar de Regina Maris om 15.00 uur door de sluizen het ruime sop koos. Op naar de eerste stop: Tenerife! Momenteel ligt de regina Maris voor anker bij Brixham (Engeland) te wachten op betere wind.

Route: bovenwindse Antillen toegevoegd
Op uitnodiging van een docent van de Gwendoline van Puttenschool zal een uitwisselingsproject plaatsvinden op St. Eustatius. De uitwisseling zal bestaan uit een rondleiding en interculturele uitwisseling op Statia, zoals het eiland in de volksmond heet. Daarnaast zal School at Sea deze leerlingen meenemen op een dagtocht naar Saba. Een heel bijzondere ervaring voor de leerlingen van de Gwendoline van Puttenschool, omdat de meeste van hen nog nooit van Statia  af zijn geweest.

Diverse groep leerlingen
Naast Nederlandstalige leerlingen uit verschillende landen, doen ook steeds meer anderstalige leerlingen mee aan School at Sea. Dit jaar zijn de Duitstalige Corvin en Júlia en Bartolomeú uit de Azoren aan boord, die naast Portugees wel Engels, maar geen Nederlands spreken. In 2016-2017 verwachten we ook een internationale groep leerlingen aan boord: er zijn aanmeldingen binnen uit België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Suriname, de Verenigde Staten en de Filipijnen. Dit komt het project ten goede, want zo vindt ook aan boord van School at Sea steeds meer culturele uitwisseling plaats.

Partners
Akzo Nobel heeft de samenwerking met School at Sea verlengd. De leerlingen van School at Sea hopen dat dit betekent dat zij mee kunnen werken aan het inspirerende Human Cities Project van Akzo Nobel. Akzo Nobel is één van de partners en sponsors van School at Sea die het project mede mogelijk maken. In totaal wordt School at Sea voor meer dan € 140.000 ondersteund door het bedrijfsleven. Daarnaast heeft School at Sea stichting School for Life aan zich weten te verbinden om het onderzoek van School at Sea ondersteunen.

Aanmeldingen
Steeds meer leerlingen melden zich aan voor School at Sea.  Voor het eerste schooljaar (in 2011) waren iets meer aanmeldingen dan beschikbare plekken. Het aantal aanmeldingen groeide naar 112 in 2013, 155 in 2014 en 198 in 2015. En voor schooljaar 2016/2017 zijn op dit moment al bijna 100 aanmeldmappen verstuurd.

Meer… School at Sea