Viking Cruises traint personeel bij Simwave

Viking Cruises en maritiem simulatiecentrum Simwave hebben een, meerjarige samenwerking gesloten. In het 5.000 vierkante meter grote centrum in Barendrecht worden kapiteins en stuurlui van de riviercruise divisie van de Zwitserse maatschappij voorbereid op realistische situaties en veiligheidsprocedures.

In het uitgebreide trainingsprogramma ‘Viking Maritime College’ doorlopen 220 kapiteins van de riviercruise divisie een vijfdaags trainingsprogramma in zeven weken tijd. “Dankzij ons College bij Simwave kunnen de veeleisende situaties uit de praktijk uitgebreid geoefend worden om zo de vaardigheden van onze kapiteins en officieren op een nog hoger niveau te krijgen”, aldus Jos Seinen, directeur Nautical van Viking Cruises.

Volledig afgestemd op eisen en procedures van Viking Cruises
Het programma is volledig op maat gemaakt voor Viking, afgestemd op de specifieke eisen en procedures van de maatschappij. Naast de periode van zeven weken vinden doorlopend trainingen plaats voor stuurlieden en assessments van kandidaten die door middel van promotie of sollicitatie kapitein bij Viking kunnen worden. “De inspirerende leeromgeving met state-of-the-art apparatuur, instructeurs en peers, maximaliseert de leerervaring”, voegt Martin Gasser, directeur Learning & Development van Viking Cruises toe.

240 graden graden horizontaal beeld via negen schermen
“We zijn zeer verheugd met de keuze van Viking Cruises voor Simwave”, aldus Joost van Ree, commercieel directeur en mede-oprichter van Simwave. “Met onze technologie, waaronder binnenvaartbrugsimulatoren met een 240 graden horizontaal beeld via negen schermen, kunnen we op efficiënte en bijzonder realistische wijze invulling geven aan het ‘Viking Maritime College’.