Visserij Cornelis Vrolijk neemt Seafood Parlevliet over

Visserijbedrijf Cornelis Vrolijk uit IJmuiden heeft een meerderheid van de aandelen overgenomen van visverwerkingsbedrijf Seafood Parlevliet. Met de overname breidt Cornelis Vrolijk haar positie in de productie en distributie van een breed assortiment duurzame visproducten verder uit. De toegang tot de Noord-Europese retail- en foodservicemarkt wordt versterkt. De verwachting is dat dit op termijn de werkgelegenheid ten goede komt. De voorgenomen transactie is nog onderworpen aan een aantal voorwaarden, waaronder goedkeuring van de Nederlandse mededingingsautoriteit, Autoriteit Consument en Markt.

Volgens directeur Annerieke Vrolijk is deze stap gericht op versterking van het bedrijf in de keten. “De activiteiten van Seafood Parlevliet sluiten goed aan bij de verschillende activiteiten van Cornelis Vrolijk. Seafood Parlevliet is een innovatief bedrijf met een sterke positie in de Nederlandse en Belgische retail. Met deze samenwerking bedienen we de hele keten en versterken wij onze positie in de consumentenmarkt: van schip naar schap. Zo kunnen we ook beter inspelen op wat de consument van ons verwacht, namelijk een kwalitatief hoogstaand product, duurzaam gevangen en waarvan de herkomst bekend is.”

Beide bedrijven kenmerken zich door een familiecultuur waar vakmanschap hoog in het vaandel staat. Ook Seafood Parlevliet is enthousiast, aldus Emiel en Peter Parlevliet. “Net als Cornelis Vrolijk is voor ons continuïteit, integriteit, productinnovatie en betrouwbaarheid van groot belang. Met het borgen van de achterwaartse keten zetten we een stap voorwaarts.”

Cornelis Vrolijk, is een internationaal opererend familiebedrijf dat al meer dan 135 jaar actief is in de visserij. Kernactiviteit is de visserij en de handel in pelagische vissoorten (zoals haring en makreel). Andere activiteiten zijn demersale visserij (zoals tong en schol) en de vangst en kweek van (tropische) garnalen. Veel producten van Cornelis Vrolijk dragen het MSC- en ASC-keurmerk.