Volledig Nederlands podium tijdens meest prestigieuze big air kitesurfwedstrijd ter wereld

  • buitenland

Aaron Hadlow - Action

Stormachtig Kaapstad kleurt oranje tijdens Red Bull King Of The Air 2014

In een spectaculaire strijd op het water van Big Bay, Zuid Afrika, lieten Ruben Lenten, Steven Akkersdijk en Kevin Langeree – de internationaal sterke concurrentie achter zich. Kevin Langeree uit Noordwijk maakte de meeste indruk en mag zich een jaar lang King Of The Air noemen.

Onder het motto ‘Go Big or Go Home’ stond Red Bull King Of The Air geheel in het teken van big air jumps. De 24 geselecteerde extreme kiteboarders streden in wedstrijdformat om de legendarische titel. 15 jaar geleden al werd de wedstrijd voor het eerst georganiseerd op Ho’okipa Beach, Maui. Met de groeiende populariteit van de sport vindt de wedstrijd sinds vorig jaar plaats in Kaapstad, Zuid Afrika, wat door velen wordt beschouwd als één van de beste kitesurfspots ter wereld.

Dit jaar waren er opvallend veel Nederlanders onder de kanshebbers. Maar liefst 6 Nederlanders gingen van start en met name Kevin Langeree, Ruben Lenten, Jerrie van de Kop en Steven Akkersdijk maakten vanaf het begin af aan duidelijk dat ze voor de winst waren afgereisd.

“Vandaag was een hele mooie dag en ik heb er heel hard van kunnen genieten. Na vier weken rust voor m’n schouderblessure was het mijn doel om de totale controle over m’n lichaam, geest en gear te hebben en ik moet zeggen dat het heel goed gelukt is. De wind en golven kwamen lekker binnen en alle riders gingen mega hard. Een tweede plek is een mooi resultaat! Ik ben blij en kan niet wachten tot m’n lichaam volledig is hersteld zodat ik weer lekker kan knallen” , vertelt Ruben Lenten, die herstellende van een blessure, imponeerde met zijn megaloops. Uiteindelijk moest hij genoegen nemen met een tweede plaats en ging Kevin Langeree met de winst naar huis door stelselmatig zijn tricks op indrukwekkende hoogtes van 20-25 meter boven het wateroppervlak uit te voeren.

De 24 riders:
Ruben Lenten (NLD), Aaron Hadlow (UK), Jandre Fraser (RSA), Kevin Langeree (NLD), Gianni Aragno (ESP), Tom Herbert (Nieuw-Caledonië), Kevin de Smidt (NLD), Lewis Crathern (UK), Graham Howes (RSA), Jerrie van de Kop (NLD), Stuart Downey (RSA), Sam Light (UK), Johnno Scholte (NLD), Linus Erdmann (GER), Sam Medysky (CAN), Steven Akkersdijk (NLD), Andries Fourie (RSA), Billy Parker (USA), Jesse Richman Hawai), Nick Jacobsen (DK), Reno Romeu (BRA), Luke McGillewie (RSA), Shawn Richman (Hawai), Oswald Smith (RSA)

Meer… Red Bull King of the Air 2014

 

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten